Friday, December 19, 2008

Putus Cinta: Dont Be Sad!



Jangan BERSEDIH apabila putus cinta!

Mengapa jangan bersedih sekiranya anda putus cinta??

1. Sentiasa mengingatkan diri bahawa apa yg berlaku adalah ketentuan Allah swt. Sentiasa percaya bahawa pasti akan ada hikmah di sebalik setiap kejadian.

2. Allah swt ingin memberikan anda teman hidup yg lebih baik pada masa akan datang.

3. Tidak baik untuk kita bersedih terlalu lama hanya disebabkan cinta terhadap manusia. Sedangkan pernah kah kita menangisi dosa-dosa kita terhadap Allah swt?

4. Jangan bersedih! kerana ex anda mungkin sedang bergembira di kala anda sedang bersedih menangisi pemergian beliau. Oleh itu bergembira lah dengan hidup anda dan bersyukur selalu.

5. Ex anda itu tidak layak untuk mendapat cinta anda! Oleh itu biarkan dia pergi meneruskan hidupnya.

Oleh itu, teruskan hidup anda dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan kerana Allah swt sentiasa menyayangi anda. Insyaallah.

2 comments:

Farhan Ghadzali said...

hahaha..ada orang tu dah menjilat ludah sendiri!!

tiba2 blog yang konon2 nak cerita bab2 politik and current issues tapi jadi medan ceritera putus cinta???hahaha

papepon blog anda, hakmilik anda hahaha

Danial Izzat said...

ni pun current issues pe..bkn pe..ramai yg mntak nasihat aku. hohoho~

Pages

Putus Cinta: Dont Be Sad!

Friday, December 19, 2008



Jangan BERSEDIH apabila putus cinta!

Mengapa jangan bersedih sekiranya anda putus cinta??

1. Sentiasa mengingatkan diri bahawa apa yg berlaku adalah ketentuan Allah swt. Sentiasa percaya bahawa pasti akan ada hikmah di sebalik setiap kejadian.

2. Allah swt ingin memberikan anda teman hidup yg lebih baik pada masa akan datang.

3. Tidak baik untuk kita bersedih terlalu lama hanya disebabkan cinta terhadap manusia. Sedangkan pernah kah kita menangisi dosa-dosa kita terhadap Allah swt?

4. Jangan bersedih! kerana ex anda mungkin sedang bergembira di kala anda sedang bersedih menangisi pemergian beliau. Oleh itu bergembira lah dengan hidup anda dan bersyukur selalu.

5. Ex anda itu tidak layak untuk mendapat cinta anda! Oleh itu biarkan dia pergi meneruskan hidupnya.

Oleh itu, teruskan hidup anda dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan kerana Allah swt sentiasa menyayangi anda. Insyaallah.

2 comments:

Farhan Ghadzali said...

hahaha..ada orang tu dah menjilat ludah sendiri!!

tiba2 blog yang konon2 nak cerita bab2 politik and current issues tapi jadi medan ceritera putus cinta???hahaha

papepon blog anda, hakmilik anda hahaha

Danial Izzat said...

ni pun current issues pe..bkn pe..ramai yg mntak nasihat aku. hohoho~