Sunday, July 19, 2009

Kutuk, Puji, Kutuk, Puji Balik


Malaysia baru lepas kalah dengan Manchester United 2-3. Ramai yang kata skuad bola sepak Malaysia dah berubah. Dah bagus. Semua orang memuji di sana sini.

Tahun 2001, Malaysia masuk final bola sepak Sukan SEA. Lawan Thailand. Orang kata skuad Malaysia makin bagus.

Tapi orang memuji skuad Malaysia ni sekali-sekala je. Lebih banyak dicaci pasukan ni sebenarnya. Menang siket, orang puji-pujilah. Lepas ni kalah, orang Malaysia yang maki-maki sendiri kata pemain-pemain Malaysia jaguh kampung etc.

Selagi rakyat Malaysia sendiri macam ni, sampai kucing bertanduk pun Malaysia tak akan masuk Piala Dunia. Terus sokong team negara lain je which is rakyat dorang tak pernah terfikir pun nak sokong Malaysia.

Yang paling penting, Stadium Bukit Jalil penuh dengan warna merah masa Malaysia(tanah air sendiri) lawan Man Utd. Perkara macam ni takkan berlaku di negara-negara gergasi bola sepak yang lain yang mana rakyatnya sentiasa akan mengutamakan maruah negara.

4 comments:

Beejan said...

Ini aku setuju..mmg pon..kat negara lain, kalau team luar dtg dorg akan fully support their national team..

tapi kt M'sia mmg ssah kot..

aley said...

tu lah orang malaysia ni bodoh.sedangkan orang luar-tak silap dari rusia sendiri yg menyokong pasukan negara.tak malu ke?
sape lagi nak support team negara?

Danial Izzat said...

ayuh sokong Malaysia!!

ayuni said...

betol.. sgt setuju.. tapi.. nak jugak tgk malaysia menang dgn jayanye.. kalo tak menang tapi ramai penyokong pun da cukup bagus! semangat!!!

Pages

Kutuk, Puji, Kutuk, Puji Balik

Sunday, July 19, 2009


Malaysia baru lepas kalah dengan Manchester United 2-3. Ramai yang kata skuad bola sepak Malaysia dah berubah. Dah bagus. Semua orang memuji di sana sini.


Tahun 2001, Malaysia masuk final bola sepak Sukan SEA. Lawan Thailand. Orang kata skuad Malaysia makin bagus.

Tapi orang memuji skuad Malaysia ni sekali-sekala je. Lebih banyak dicaci pasukan ni sebenarnya. Menang siket, orang puji-pujilah. Lepas ni kalah, orang Malaysia yang maki-maki sendiri kata pemain-pemain Malaysia jaguh kampung etc.

Selagi rakyat Malaysia sendiri macam ni, sampai kucing bertanduk pun Malaysia tak akan masuk Piala Dunia. Terus sokong team negara lain je which is rakyat dorang tak pernah terfikir pun nak sokong Malaysia.

Yang paling penting, Stadium Bukit Jalil penuh dengan warna merah masa Malaysia(tanah air sendiri) lawan Man Utd. Perkara macam ni takkan berlaku di negara-negara gergasi bola sepak yang lain yang mana rakyatnya sentiasa akan mengutamakan maruah negara.

4 comments:

Beejan said...

Ini aku setuju..mmg pon..kat negara lain, kalau team luar dtg dorg akan fully support their national team..

tapi kt M'sia mmg ssah kot..

aley said...

tu lah orang malaysia ni bodoh.sedangkan orang luar-tak silap dari rusia sendiri yg menyokong pasukan negara.tak malu ke?
sape lagi nak support team negara?

Danial Izzat said...

ayuh sokong Malaysia!!

ayuni said...

betol.. sgt setuju.. tapi.. nak jugak tgk malaysia menang dgn jayanye.. kalo tak menang tapi ramai penyokong pun da cukup bagus! semangat!!!